Daňový systém Austrálie a jeho komparace s britským daňovým systémem - Nýčová, Martina (2008)
Tato práce se zaměřuje na popis daňového systému Austrálie, vymezení struktury daňového mixu, kvantifikaci daňové kvóty a výše příspěvku jednotlivých daňových skupin na celkových daňových příjmech. Následuje srovnání s britským daňovým systémem u daně z příjmů, daně z přidané hodnoty a v oblasti selektivních daní. Důležitým závěrem této práce je fakt, že australský daňový systém je relativně jednoduchý a zároveň v této zemi funguje velice dobrá informovanost občanů v daňových otázkách. Co se týče komparace australského daňového systému s britským daňovým systémem, lze říci, že tyto dva systémy jsou podstatně odlišné.