Nelegální obchod s drogami - trh jako každý jiný? - Procházka, Michal; Ševčík, Miroslav, 1958-; Zajíček, Miroslav, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Předmětem této práce jsou drogové trhy. Práce teoreticky analyzuje dva hlavní státní přístupy k drogovým trhům, regulaci a prohibici. Posuzuje úlohu hlavních hráčů na principielním uspořádání drogových trhů a především pak vliv lékařského lobby. Pojmenovává hlavní nežádoucí efekty těchto přístupů ve srovnání s volným trhem. Pro ilustraci reálného světa dále zkoumá trh s marihuanou ve srovnání s tabákovým trhem. Ve shodě s teoretickou částí pak charakterizuje specifické vlastnosti těchto trhů a doplňuje některé další efekty státních zásahů na těchto trzích. V poslední kapitole této práce jsou pak uvedeny některá důležitá data a vývojové trendy trhu s marihuanou.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses