Analýza webových stránek oboru Informatika, nový návrh - Kopecký, Jaroslav (2008)
Ve své práci se zabývám problematikou prezentace informací na webových stránkách oboru informatika na Fakultě informatiky a statistiky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Předmět práce je zaměřen na vhodné prezentování jak z vizuálního hlediska, tak i z hlediska struktury informací. Dále se zabývám problematikou analýzy elektronických informačních zdrojů a hodnocením kvality. Vycházím z obecné teorie prezentace a postupuji podle daných bodů analýzy. Důraz je kladen na stručnost, přehlednost, srozumitelnost a přívětivost pro uživatele. Práce se orientuje do oblasti zajištění informací pro studenty a zájemce v hlavních bodech jejich zájmu. Cílem je analyzovat současný stav a podat návrhy směřující ke zlepšení webové prezentace oboru informatika.