Modelování transmisního mechanismu měnové politiky v ČR - Ryšánek, Jakub; Hušek, Roman, 1936-2022; Pánková, Václava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato diplomová práce se zabývá modelováním transmisního mechanismu v ČR. Hlavním cílem je zmapovat časovou strukturu reakcí makroekonomických veličin na izolované exogenní šoky při použití modelů vektorové autoregrese (VAR). Pro analýzu VAR modelů pomocí simulace Monte Carlo byla vytvořena aplikace fungující v prostředí Matlabu.
Vedoucí práce: Roman Hušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; MATLAB (software); diplomové práce; MATLAB (software); master's theses