Institucionální ekonomie v ochraně ŽP a její aplikace na případovou studii ? Osypané břehy? - Buřinská, Markéta; Slavíková, Lenka, 1979-; Moravec, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá problematikou znehodnocování přírodní památky Osypané břehy. Vysvětluje podstatu institucionální ekonomie a zkoumá instituce a jejich možný vliv na životní prostředí. Popisuje evropskou instituci Natura 2000, její vytváření, přínosy a dopady. Uvádí základní charakteristiku oblasti Osypaných břehů a nebezpečí, která jí hrozí. Pomocí ekonomické analýzy institucí se pak snaží dopátrat toho, jak instituce ovlivňují chování organizací a jednotlivců vůči životnímu prostředí a přírodní památce Osypané břehy.
Vedoucí práce: Lenka Slavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; životní prostředí; institucionální ekonomie; bakalářské práce; environment; institutional economics; bachelor's theses