Analýza příčin vzniku korupčního jednání ve veřejném sektrou a jeho negativních důsledků ve společnosti - Straka, Patrick; Vorlíček, Jan, 1973-; Hlaváč, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Tato práce nahlíží na problematiku korupce ve veřejném sektoru. Obecným pohledem zjišťuje, zda je možné tento problém řešit v soukromém i veřejném sektoru stejným způsobem. První kapitola nastiňuje vnímání korupce v historii a současnosti. Druhá kapitola se zaměřuje na vymezení pojmu korupce z právního a ekonomického pohledu. Další kapitola potom popisuje možné důsledky existence korupce. V následujících dvou kapitolách jsou po sobě rozebrány příčiny vzniku korupce z pohledu ekonomické teorie a následně nástin možného řešení problému.
Vedoucí práce: Jan Vorlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses