ENERGETICKÁ KONCEPCE ČR - Stecenková, Marina; Antoš, Ondřej; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Práce charakterizuje situaci na energetickém trhu v ČR z pohledu ekonomiky jako celku. V současné době lze pozorovat trend na jedné straně se stále zvyšující závislosti na surovinách dovážených do ČR a zároveň rostoucí ceny fosilních paliv a na straně druhé růst spotřeby energie. Práce popisuje historický vývoj na energetickém trhu ČR po roce 1990 širších souvislostech včetně deregulace trhu s energiemi pro spotřebitele (domácnosti i firmy). Dále jsou analyzováy vybrané nástroje státu, zejména energetické koncepce, dotační tituly ze strukturálních fondů EU, legislativa obnovitelných zdrojů energie a role úspor energie z pohledu státu.
Vedoucí práce: Ondřej Antoš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; energetická politika; bakalářské práce; energy policy; bachelor's theses