Daň z nemovitostí v Anglii - Horáková, Daniela (2009)
Práce se nejprve zabývá významem daňových příjmů pro místní rozpočty, popisuje daňové zákony a odlišnosti v právní úpravě obou zemí. V České republice podléhají veškeré pozemky a stavby jedinému zákonu, zatímco v Anglii to upravují zákony dva. Vše závisí na účelu použití majetku -- zda je nemovitost a k ní přiléhající pozemek využíván k trvalému bydlení, či zda slouží k podnikání. První skupinu upravuje obecní daň, tu druhou daň z podnikání. Následně práce zkoumá anglické zákony týkající se zdanění nemovitostí z pohledu naplnění daňových principů a poukazuje, zda by některé aspekty právní úpravy zdanění nebylo vhodné zavést i v České republice.