Řízení kvality zdraví v ČR - Křížek, Josef; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
V teorii i praxi existuje velké množství přístupů a také nespočet metod, kterými je na oblast zdravotnictví resp. zdraví nahlíženo. Cílem práce je prozkoumat efektivnost zavádění současných projektů do praxe, tj. efektivní aplikace nástrojů řízení kvality zdraví. Teoretická východiska práce charakterizují samotné chápaní pojmu kvality zdraví zejména v oblasti zdravotnictví. V této části jsou dále uvedeny vybrané nástroje řízení kvality zdraví. Analytická část se zaměřuje na institucionální prostředí v závislosti na současné výzvy zavádění elektronického zdravotnictví v ČR, mezi které lze zařadit centrální úložiště elektronických receptů jako jeden z nástrojů řízení kvality zdraví a základ pro elektronickou preskripci. Závěrečná část věnuje pozornost budoucím trendům centrálního úložiště elektronických receptů a mezinárodním projektům např. projekt epSOS. EU je mimo jiné postavena na systému vzájemného srovnání a učení. Nástin možných budoucích kroků je tedy nutno chápat v kontextu zahraničních projektů, a proto je v závěru představen stav projektů eHealth v Dánsku.
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; elektronické zdravotnictví; diplomové práce; eHealth; master's theses