Ekologické zemědělství - Radoušová, Lucie; Remtová, Květa; Hadrabová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem této bakalářské práce je objasnění pojmu ekologické zemědělství a jeho porovnání se zemědělstvím konvenčním. Jsou zde popsány principy a cíle tohoto způsobu hospodaření, výhody, které s sebou přináší a také vývoj ekologického zemědělství v Evropě i u nás v České republice včetně jeho současného stavu. Dále nás pak práce seznamuje s postupem žadatele při registraci ekologického zemědělství na farmě, s legislativní úpravou, kontrolním systémem nebo s podporou poskytovanou státem. Praktická část práce se věnuje hodnocení současného stavu ekologického zemědělství v České republice z pohledu zemědělců, kteří se zúčastnili dotazníkového šetření. A zabývá se hlavními problémy, které farmáři často řeší.
Vedoucí práce: Květa Remtová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: aplikovaná environmentální ekonomie, politika a management [obor bakal. práce]; ekologické zemědělství; bakalářské práce; ecological agriculture; bachelor's theses