Současné trendy služeb na internetu - Fišer, Jan (2008)
Význam internetu stejně jako počet jeho uživatelů vytrvale roste a málokterá technologie se může pyšnit tak obrovským vlivem na jednotlivce, ale i celá podnikatelská odvětví. Také internet se však vyvíjí a to, co jsme si pod tímto označením představovali před deseti lety, nemusí být totožné s představou dnešní. Ani současné pojetí však nebude platné trvale. Proto je důležité věnovat pozornost současným trendům (služeb) na internetu a popsat ty nejvýznamnější, které pravděpodobně ovlivní jeho budoucí podobu. Jedná se například o sociální sítě, systémy wiki a blogy, API a s nimi související mashupy, ale také licence Creative Commons a otázku "jednotné online identity", projekt OpenID.