Analýza návštěvnosti webových stránek - Mittner, Jan; Tichý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Analýza návštěvnosti patří mezi neodmyslitelné činnosti související s provozem webových stránek. Přesné a včasné znalosti o návštěvnících mohou být velkou výhodou ve vztahu ke konkurenčním webům. Cílem této práce je představit všechny důležité aspekty analýzy návštěvnosti. Postupně se zabývá principy analýzy a důvody, proč je nutné návštěvnost sledovat a vyhodnocovat. Následují ukazatele využívané při měření návštěvnosti a jejich interpretace. Značný důraz byl kladen také na ukazatele související s měřením efektivnosti a výkonnosti webu. Další část se věnuje hlavním přístupům a nástrojům, kterými je možné návštěvnost analyzovat. Nedílnou součást tvoří také praktické ukázky, které sestávají jednak ze srovnání různých měřicích nástrojů, dále pak z podrobné analýzy návštěvnosti konkrétního webu. Závěrem jsou nastíněny možnosti vývoje vlastní měřicí aplikace postavené na volně dostupných technologiích.
Vedoucí práce: Jan Tichý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses