"Low-cost" automobily - hrozba nebo příležitost pro Evropu? - Ekslerová, Vladěna (2008)
Diplomová práce se zabývá fenoménem low-cost automobilů (do 8 000 ?) a jejich perspektivě pro evropský trh: do jaké míry je evropský trh pro prodej low-cost automobilů (LCA) perspektivní? Jak by měl LCA pro evropský trh vypadat? Jaké jsou klíčové faktory úspěchu? První část pojednává o LCA obecně (vývoj, výroba, ziskovost), druhá část se věnuje jejich přítomnosti globálně, třetí část je strategickou analýzou evropského automobilového trhu z pohledu výrobce LCA.