Problémy naplňování Lisabonské strategie v České republice - Jadrná, Anna (2008)
Diplomová práce pojednává o Lisabonské strategii, jejím vzniku, vývoji a dopadu na Českou republiku. Je zde zdůrazněn aspekt konkurenceschopnosti, co je konkurenceschopnost, jaké jsou její pilíře a jak se dá měřit. Dosahování cílů Lisabonské strategie je také sledováno a analyzováno, a to jak na úrovni Evropské unie, tak i na úrovni České republiky.