Maďarsko v roku 1956 revolúcia a jej doznievanie v súčasnosti - Ostradecký, Gabriella (2008)
Práca charakterizuje udalosti, ktoré viedli k vypuknutí revolúcie v Maďarsku v roku 1956. Podrobne popisuje priebeh revolúcie a analyzuje postoje hlavných aktérov (ZSSR, západný blok, maďarská spoločnosť a Imre Nagy). Taktiež zachycuje priame dosledky revolúcie. Práca zobrazuje aj súhrn momentov po transformácii v Maďarsku, ktoré súvisia s udalosťmi roku 1956.