Maďarsko v roku 1956 revolúcia a jej doznievanie v súčasnosti - Ostradecký, Gabriella; Nechvátal, Martin, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práca charakterizuje udalosti, ktoré viedli k vypuknutí revolúcie v Maďarsku v roku 1956. Podrobne popisuje priebeh revolúcie a analyzuje postoje hlavných aktérov (ZSSR, západný blok, maďarská spoločnosť a Imre Nagy). Taktiež zachycuje priame dosledky revolúcie. Práca zobrazuje aj súhrn momentov po transformácii v Maďarsku, ktoré súvisia s udalosťmi roku 1956.
Vedoucí práce: Martin Nechvátal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses