Nástroje a metody používané při výběrovém řízení - Petanová, Lucie (2008)
Tématem diplomové práce jsou nástroje a metody používané při výběrovém řízení. Teoretická část práce se orientuje na jejich rozbor a zhodnocení. Důraz je kladen zejména na výběrový pohovor a Assessment centrum. Praktická část práce je rozdělena do tří částí. První je zaměřena na tradiční metodu výběru zaměstnanců - výběrový pohovor. Druhá část se zabývá moderní metodou výběrového řízení - Assessment centrem. Součástí praktické části práce je také návrh modelové situace. Závěrečná část se orientuje na návrh nástrojů, které by bylo možné využívat v budoucnu (on-line testování a životopisy ve formě prezentací).