Postavení autonomních oblastí ve Španělském království a jejich přínos španělské ekonomice - Moravcová, Renata (2008)
Diplomová práce se zabývá postavením 17 španělských autonomních společenství, a to jak z hlediska politického a správního, tak i z hlediska ekonomického. První část práce se věnuje ústavnímu vymezení autonomních společenství, otázce jejich vzniku, vývoje, pravomocí. Druhá část se zabývá ekonomickým rozdělením Španělska, bohatstvím jednotlivých autonomních společenství a jejich aktuálním hospodářským problémům. Práce se snaží vytvořit celistvý obraz Španělského království právě s ohledem na politické a administrativní uspořádání jednotlivých autonomních společenství, jejich hospodářský profil a celkové postavení v rámci Španělska i Evropské unie. Zároveň nastiňuje budoucnost španělského autonomického státu a možné směry jeho dalšího vývoje.