Konverze formátovacích objektů do ODF - Bodnár, Petr; Kosek, Jiří, 1975-; Pajas, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zabývá konverzí textových dokumentů z formátu tzv. formátovacích objektů (XSL FO) do formátu OpenDocument (ODF). Tato konverze se může hodit např. pro distribuci, vytištění nebo dodatečnou úpravu dokumentu v textovém editoru, který podporuje ODF (např. OpenOffice). Práce začíná popisem obou formátů a uvádí základní elementy, které formáty nabízejí pro zápis textového dokumentu. Poté následuje srovnání obou formátů a popis možností konverze dokumentů z XSL FO do ODF. Pro implementaci této konverze je vybrána praxí ověřená a široce dostupná XSLT transformace, která je ilustrována na ukázkové aplikaci umožňující spuštění konverze z internetového prohlížeče, z OpenOffice nebo z příkazové řádky.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační a znalostní inženýrství [obor dipl. práce]; XSLT (programovací jazyk); diplomové práce; XSLT (programming language); master's theses