Současný stav e-turismu v ČR - Handrejch, Jaroslav (2008)
Práce se zabývá porovnáním způsobu poskytování informací pro turisty v jednotlivých regionech ČR. Toto porovnání je prováděno podle vlastní metodiky hodnocení, a převážně vlastních hodnotících kritérií, která se zaměřují zejména právě na hodnocení informací, které jsou pro turistiku důležité. Pro porovnání byl vybrán Jihočeský a Severočeský region ČR. Je zde provedena důkladná analýza vybraných turistických portálů z těchto regionů a následně vyhodnocen region, ve kterém je poskytování turistických informací na vyšší úrovni. Součástí této práce je i teoretická část, která slouží jako uvedení do dané problematiky a v závěru i praktická ukázka toho, jak může probíhat plánování turistické dovolené pomocí Internetu.