Hodnocení informačního systému s přihlédnutím k jeho efektivnosti - Pobuda, Petr; Bruckner, Tomáš, 1974-; Pergl, Robert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Hlavním cílem práce je zpracovat ucelený přehled v rámci problematiky týkající se hodnocení užitku a efektivity IS/IT pro organizaci. Důraz při zjišťování a hodnocení je kladen na měkké metriky IS/IT a jejich charakter. Autor si klade za úkol specifikovat a vysvětlit, proč hodnotit IS/IT, a jaký užitek takové hodnocení přináší. Dalším ze stanovených úkolů je vysvětlit, jaké mohou být přístupy k hodnocení a jaké jsou mezi nimi rozdíly. Práce je rozdělena do dvou logických částí. V první části, teoretické, je vytvořen teoretický základ se zaměřením na měkké metriky IS/IT. Druhá část je zaměřena na popis praktického hodnocení IS/IT v organizaci. Autor pro komplexnost zpracovávaného tématu uvádí důležité aspekty veřejného sektoru a významná legislativní omezení. Práce prezentuje jeden z možných přístupů k hodnocení IS/IT v organizaci. Její přínos spočívá v propojení teoretického základu s praktickým příkladem, který autor považuje za ?best practice? v rámci zpracovávané problematiky.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; metrika; diplomové práce; versification; master's theses