Porovnání možností Javy a Pascalu při hledání privátního klíče v asymetrických šifrách - Reiter, Tomáš (2008)
Práce se zabývá asymetrickým šifrováním a možnostmi hledání soukromých klíčů v aplikacích v jazycích Pascal a Java. Teoretická část shrnuje základy a principy asymetrického šifrování založeného na teorii prvočísel a principy fungování některých faktorizačních algoritmů. Praktická část se týká implementace faktorizačního algoritmu v jazycích Pascal a Java a porovnání výkonu obou aplikací po měsíci výpočtů.