Porovnání možností Javy a Pascalu při hledání privátního klíče v asymetrických šifrách - Reiter, Tomáš; Tichý, Vladimír, 1953-; Svatoš, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zabývá asymetrickým šifrováním a možnostmi hledání soukromých klíčů v aplikacích v jazycích Pascal a Java. Teoretická část shrnuje základy a principy asymetrického šifrování založeného na teorii prvočísel a principy fungování některých faktorizačních algoritmů. Praktická část se týká implementace faktorizačního algoritmu v jazycích Pascal a Java a porovnání výkonu obou aplikací po měsíci výpočtů.
Vedoucí práce: Vladimír Tichý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses