Model metrik elektronického obchodu Mall.cz - Tichý, Ondřej; Novotný, Ota, 1971-; Táborský, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Cílem diplomové práce je návrh modelu metrik pro společnost Internet Mall, a.s., která podniká v oblasti prodeje zboží přes internet. Druhým cílem je praktická ukázka výstupů pro vybrané metriky s využitím nástroje Business Intelligence (BI). Pro návrh modelu byl zvolen koncept Balanced scorecard (BSC), představující systém měření a řízení podnikových aktivit. Koncept byl doplněn o studie zabývající se rozšířením BSC pro oblast e-commerce. Tyto zdroje posloužily primárně jako inspirace. Hlavní podněty vzešly z konzultací se zástupci společnosti Internet Mall. Cíl praktické části byl realizován na třech vybraných metrikách uplatněním BI analýzy. Byl prezentován jak postup technické implementace modelu metrik, tak konečný výsledek celého snažení, analytické reporty pro vedení společnosti.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; business intelligence; diplomové práce; business intelligence; master's theses