Vliv přímých zahraničních investic na vnější ekonomickou rovnováhu se zaměřením na automobilový průmysl - Navrátilová, Petra (2008)
Cílem této práce je podat ucelený náhled na současnou situaci v automobilovém průmyslu naší země z hlediska přílivu přímých zahraničních investic a jejich vlivu na platební bilanci. Hlavním důvodem, proč jsem se zaměřila v této práci na automobilový průmysl, je fakt, že právě automoilový průmysl patří k nejrychleji se rozvíjejícím odvětvím naší ekonomiky.Automobilový průmysl se také řadí mezi odvětví s největším přílivem PZI.