Licence na předměty průmyslového vlastnictví v rámci mezinárodního obchodu - Kaňa, Jiří (2008)
Diplomová práce se zabývá licenční smlouvou na předměty průmyslového vlastnictví v podmínkách mezinárodního obchodu. V první části nastiňuje základy zastřešujícího oboru práva duševního vlastnictví a jeho vzájemný vztah k průmyslovému vlastnictví. Dále hovoří o vztahu licenčních smluv k předmětům průmyslového vlastnictví k jiným soukromoprávním smluvním typům. Druhá část se zabývá licencí samotnou. Práce rozebírá vztah mezi licenční smlouvou na předměty průmyslového vlastnictví a licencí autorskoprávní. Neopomíjí se zmínit o opční smlouvě či tzv. nepravých licencí, jejichž nejčastějším předmětem je know-how.