Licence na předměty průmyslového vlastnictví v rámci mezinárodního obchodu - Kaňa, Jiří; Jakl, Ladislav, 1933-2021; Špindler, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce se zabývá licenční smlouvou na předměty průmyslového vlastnictví v podmínkách mezinárodního obchodu. V první části nastiňuje základy zastřešujícího oboru práva duševního vlastnictví a jeho vzájemný vztah k průmyslovému vlastnictví. Dále hovoří o vztahu licenčních smluv k předmětům průmyslového vlastnictví k jiným soukromoprávním smluvním typům. Druhá část se zabývá licencí samotnou. Práce rozebírá vztah mezi licenční smlouvou na předměty průmyslového vlastnictví a licencí autorskoprávní. Neopomíjí se zmínit o opční smlouvě či tzv. nepravých licencí, jejichž nejčastějším předmětem je know-how.
Vedoucí práce: Ladislav Jakl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; průmyslové vlastnictví; diplomové práce; industrial property; master's theses