Portál - integrace na úrovni přístupu - Zelinka, Tomáš; Gála, Libor, 1965-; Krch, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou podnikových portálu a jejím cílem je zmapovat podporu funkcionality, kterou podnikové portály mohou prinést, zejména se zamerením na oblast prístupu. K dosažení tohoto cíle byl zvolen následující postup : Prvním krokem bylo vytvorení teoretického zázemí, kde je popisována oblast podnikových portálu a to, jakým zpusobem je na ni možné nahlížet. V následující cásti byly stanoveny hlavní oblasti funkcionality, jejichž pokrytí muže být zajištováno práve podnikovým portálem. Jedná se o oblasti prezentace, personalizace a customizace, bezpecnost, administrace, content management system, vyhledávání, spolupráce, prístupnost a portlety. Další cást se zameruje na výber konkrétních portálových rešení, která jsou v záveru hodnocena a srovnána. Jedná se o tyto produkty tyto : IBM WebSphere Portal, Microsoft Sharepoint Server 2007, Oracle Portal 10g, BEA WebLogic Portal. Vlastním prínosem je zejména komplexní pohled do problematiky podnikových portálu. Teoretické zázemí umožnuje rychle získat informace, které jsou predkládány v logicky usporádané forme, což zajistí kontinuitu pri vstrebávání znalostí o zkoumané oblasti. Praktická cást nabízí pohled do situace na trhu podnikových portálu a ukazuje, co mu mohou nekteré konkrétní produkty nabídnout a na jaké úrovni. Klícová slova : Portál, Podnikový portál, Integrace na úrovni prístupu, Portlet, Personalizovaný prístup.
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses