Ladění a testování databázových systémů pro potřeby digitálního archivu SAFE III - Pobuda, Tomáš; Chlapek, Dušan; Štrunc, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zabývá laděním databáze Oracle digitálního archivu SAFE. Konkrétně nastavením parametrů databáze a databázového. Je rozdělena na tři části. V první charakterizuje faktory, které ovlivňují výkon databáze. Ve druhé popisuje možnosti ladění a nastavení databáze Oracle. Ve třetí části je nejdříve představen systém SAFE, poté vybrán vhodný testovací nástroj pro generování zátěže a popis testovacích scénářů a naposled jsou provedeny testy a porovnány výsledky při různých nastaveních databáze. Cílem práce je popis a vyzkoušení ladění databáze Oracle, kterou využívá digitální archiv SAFE. Dalším cílem je test rychlosti vkládání souborů digitálního archivu SAFE při různých nastaveních (ukládání do databáze, na souborový systém). Těchto cílů je dosaženo generováním zátěže testovacím nástrojem a porovnáváním doby odezvy při různých nastaveních. Přínosem práce je především vyzkoušení ladění databáze Oracle, která je využívána digitálním archivem SAFE. Dokument může být použit jako příručka pro implementátory testované implementace digitálního archivu SAFE.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; Oracle (databázový systém); diplomové práce; Oracle (database system); master's theses