Srovnávání podpory procesy pojišťovnictví systémy SAP a TIA - Matýsek, Martin (2008)
Práce se věnuje pojišťovnictví, jejím hlavním procesům a podporou procesů v pojišťovnictví aplikacemi SAP a TIA. Cílem je přiblížit čtenáři odvětví pojišťovnictví, analyzovat a popsat procesy administrace pojistných smluv a likvidace pojistných událostí a zjistit nakolik jsou tyto procesy podporovány aplikacemi SAP a TIA a na závěr provést srovnání těchto aplikací. Procesy jsou popsány na základě vlastních praktických znalostí a na základě konzultací s odborníky na dané procesy. Srovnání aplikací SAP a TIA je provedeno dle charakteristik ISO 9126 a dalších upřesňujících hodnotících kritérií. Jednotlivé charakteristiky byly ohodnoceny konzultanty, kteří mají s aplikací TIA nebo SAP zkušenosti. Výstupem práce je popis podpory hlavních procesů pojišťovnictví aplikacemi SAP a TIA a jejich srovnání.