Komparace ANIZ první generace s ANIZ druhé generace - Urazov, Maxim; Adamcová, Lenka; Němečková, Tereza, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce analyzuje geografickou, demografickou, politickou a ekonomickou situaci ANIZ první a druhé generace. Ekonomická analýza je rozdělená na dvě části. Je popsána jak situace na konci minuleho tisíciletí s důrazem na asijskou finanční a měnovou krízi, tak i situace v novém tisíciletí. Závěrem práce je zjištění, že obě skipiny ANIZ jsou velíce heterogenní a navzájem se výrazně líší. Některé státy ANIZ II dokonce nesplnují ani kriteria pro začlenění do této prestižní skupiny.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses