Jemen na počátku 21. století - Matoušková, Renata; Adamcová, Lenka; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Tato práce je věnována Jemenu, jedné z rozvojových zemí, která patří i na listinu nejméně rozvinutých zemí světa. V této práci je popsána situace, ve které se Jemen nachází na počátku 21. století. Pomocí presentace obecných problémů rozvojových ekonomik a nástrojů, které pomáhají při rozvoji v těchto zemích, a na základě prozkoumání současné situace v Jemenu, jsou učiněny návrhy na zlepšení v předmětné zemi.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Jemen; diplomové práce; Yemen; master's theses