Konkurenceschopnost zemí EU se zaměřením na Lisabonský proces - Skala, Jakub (2008)
Práce charakterizuje konkurenceschopnost Evropské unie jako celku i jednotlivých členských států. Hlavním cílem je identifikace silných a slabých stránek konkurenceschopnosti EU a jejich porovnání s USA a Japonskem. Dále se práce zaměřuje na Lisabonský proces, jeho formování, průběh a dosahování stanovených cílů.