Využití technické analýzy na futures trzích - Hába, Viktor (2008)
V první kapitole analyzuji základní pojmy a používané postupy, které trading a burzovní spekulace provázejí (pojmy jako komodita, komoditní burza, broker, vlastnosti trhu, typy obchodní příkazů apod.). V druhé kapitole se poměrně zevrubně věnuji technické analýze a jejím metodám. Popsané metody technické analýzy jsou rozděleny na grafické formace a matematické indikátory. Ve třetí kapitole zmiňuji velmi důležité faktory tvorby obchodního systému, bez kterých by v trhu většina obchodníků neuspěla. Patří mezi ně především pojmy jako money.management, stop-loss, position sizing či obchodní deník a nutnost jeho detailního vedení. A konečně ve čtvrté a klíčové kapitole analyzuji trading, který jsem sám provedl a výsledky, kterých jsem jeho pomocí dosáhl. Uvádím jaký jsem si vybral trh, jaká jsem použil data a analytický software, jak byla nastavena pravidla obchodování.