Využití technické analýzy na futures trzích - Hába, Viktor; Sedláček, Jiří, 1963-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V první kapitole analyzuji základní pojmy a používané postupy, které trading a burzovní spekulace provázejí (pojmy jako komodita, komoditní burza, broker, vlastnosti trhu, typy obchodní příkazů apod.). V druhé kapitole se poměrně zevrubně věnuji technické analýze a jejím metodám. Popsané metody technické analýzy jsou rozděleny na grafické formace a matematické indikátory. Ve třetí kapitole zmiňuji velmi důležité faktory tvorby obchodního systému, bez kterých by v trhu většina obchodníků neuspěla. Patří mezi ně především pojmy jako money.management, stop-loss, position sizing či obchodní deník a nutnost jeho detailního vedení. A konečně ve čtvrté a klíčové kapitole analyzuji trading, který jsem sám provedl a výsledky, kterých jsem jeho pomocí dosáhl. Uvádím jaký jsem si vybral trh, jaká jsem použil data a analytický software, jak byla nastavena pravidla obchodování.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; futures; diplomové práce; futures (finance); master's theses