Technologie Silverlight a její praktické využití - Bürger, Michal (2008)
Diplomová práce se zabývá poměrně novou technologií Microsoft Silverlight, která představuje novou platformu pro vývoj bohatých internetových aplikací. Práce popisuje možnosti a funkce technologie Silverlight v kontextu dalších technologií. Součástí práce je také popis realizace praktické úlohy realizované v technologii Microsoft Silverlight 2.0, ve kterém demonstruji použití principů a technik popisovaných v teoretické části práce. Cílem práce je co nejlépe popsat tuto novou platformu pro vývoj webových aplikací z hlediska jejích výhod, možností, ale také omezení. Práce také srovnává technologii Silverlight se související technologií Microsoft Windows Presentation Framework, jakožto i s konkurenčními technologiemi pro tvorbu bohatých internetových aplikací.