Aplikace náhodné procházky v teorii her - Vondrušková, Ivana (2009)
Náhodná procházka je matematickým zápisem trajektorie, která se postupně skládá z náhodných kroků. S aplikací náhodné procházky se můžeme setkat ve světě počítačů, ekonomii, biologii atd. Tato diplomová práce je zaměřena na propojení teorie diskrétní náhodné procházky a teorie her pomocí simulace hazardních her. V praktické části se zaměřuji na porovnání několika herních strategií určující výši sázky v další hře.