Aplikace náhodné procházky v teorii her - Vondrušková, Ivana; Malá, Ivana, 1962-; Novák, Ilja; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Náhodná procházka je matematickým zápisem trajektorie, která se postupně skládá z náhodných kroků. S aplikací náhodné procházky se můžeme setkat ve světě počítačů, ekonomii, biologii atd. Tato diplomová práce je zaměřena na propojení teorie diskrétní náhodné procházky a teorie her pomocí simulace hazardních her. V praktické části se zaměřuji na porovnání několika herních strategií určující výši sázky v další hře.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; teorie her; diplomové práce; game theory; master's theses