Mikrofinancování - nástroj ke snižování chudoby - Šimlová, Denisa (2008)
Práce se zabývá mikrofinancováním, jeho základními znaky a obecnými principy fungování. Uvádí přístupy k mikrofinancování, jeho vývoj, jednotlivé mikrofinanční služby i poskytovatele těchto služeb. Na příkladu dvou největších bangladéšských mikrofinančních institucí, Grameen banky a BRACu, ukazuje, jak mikrofinancování funguje, pomáhá zlepšovat postavení chudých lidí a snižovat chudobu v jedné z nejchudších zemí světa.