Mikrofinancování - nástroj ke snižování chudoby - Šimlová, Denisa; Adamcová, Lenka; Dvořáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Práce se zabývá mikrofinancováním, jeho základními znaky a obecnými principy fungování. Uvádí přístupy k mikrofinancování, jeho vývoj, jednotlivé mikrofinanční služby i poskytovatele těchto služeb. Na příkladu dvou největších bangladéšských mikrofinančních institucí, Grameen banky a BRACu, ukazuje, jak mikrofinancování funguje, pomáhá zlepšovat postavení chudých lidí a snižovat chudobu v jedné z nejchudších zemí světa.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; Bangladéš; rozvojové země; chudoba; diplomové práce; Bangladesh; developing countries; poverty; master's theses