Rozvojové cíle tisíciletí a jejich plnění na příkladu Ghany - Videnovová, Petra; Adamcová, Lenka; Borgström, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku projektu Miléniových cílů, který byl zakotven v roce 2000 a spadá pod gesci OSN. Miléniové cíle jsou zaměřeny do osmi oblastí, které jsou považovány za klíčové pro rozvoj. Splnění těchto cílů je stanoveno na rok 2015. Práce je zaměřena na sledování vývoje v jednotlivých oblastech projektu v západoafrické Ghaně. Práce je dělená do dvou hlavních částí. První část je zaměřena na Ghanu, popisuje zemi z pohledu ekonomiky, kultury, historie, demografie. Druhá část je zaměřena na Miléniový projekt a popisuje nejprve celosvětové trendy v jednotlivých rozvojových oblastech a následně popisuje vývoj v Ghaně.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Ghana; diplomové práce; Ghana; master's theses