Ekonomická transformace Egypta - Heralecký, Antonín; Adamcová, Lenka; Harmáček, Jaromír, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
V první kapitole se práce věnuje zdrojům egyptské ekonomiky, charakterizuje přírodní přírodní, lidské a kapitálové zdroje. Ve druhé kapitole popisuje změny hospodářské politiky Egypta po roce 1952, od období arabského socialismu až k současné ekonomické transformaci. Třetí kapitola se zabývá privatizačním procesem. Čtvrtá kapitola se věnuje deregulaci ekonomiky, zejména pozemkové reformě, reformě bankovního sektoru a otázkám fiskální a monetární politiky. Pátá kapitola mapuje proces otevírání egyptské ekonomiky navenek, tedy liberalizaci zahraničního obchodu a investic. Šestá a poslední kapitola se věnuje strukturálním změnám v jednotlivých sektorech ekonomiky.
Vedoucí práce: Lenka Adamcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Egypt; privatizace; deregulace; diplomové práce; Egypt; privatization; deregulation; master's theses