Kritéria hodnocení nástrojů pro tvorbu dashboardů v řešeních BI - Chrást, Tomáš; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Rozsáhlá řešení Business Intelligence se skládají z velkého množství projektů. Jedním z nich je vytváření reportovací vrstvy, jejíž součástí je nasazování dashboardů. Tato diplomová práce se zabývá dashboardy a nástroji sloužících k jejich vytváření. V první části práce je vysvětleno pojetí dashboardů v současné podnikové informatice. Následně je vytvořena množina hodnotících kritérií, sloužících k vzájemnému porovnání nástrojů pro tvorbu dashboardů, což je také hlavním cílem této práce. V závěrečné části je představení a zhodnocení jednoho vybraného nástroje (Dashboard Designeru) podle kritérií stanovených v této práci. Při hodnocení nástroje lze část kritérií ověřit na základě praktických zkušeností, z tohoto důvodu je předvedena ukázková implementace Dashboard Designeru nad testovacími daty a tím je naplněn druhý cíl diplomové práce. Výše zmíněných cílů je dosaženo na základě poznatků o dashboardech, které vycházejí zejména z literatury publikované autoritami v oboru a rešerší zabývající se současnými přístupy v hodnocení nástrojů pro tvorbu dashboardů. Kromě vytvořené množiny hodnotících kritérií, může tato diplomová práce sloužit jako podnět k další diskusi o dashboardech a jejich nasazení v podnikové informatice.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses