Příliv přímých zahraničních investic do Indie - vybrané otázky - Janů, Petr (2008)
Indie se stala jedním z nejvýznamnějších států globalizovaného světa, jehož součástí jsou i přímé zahraniční investice (PZI). Od roku 1991 mají v Indii PZI podporu místní vlády. Cílem práce je seznámení s přílivem PZI do indické ekonomiky. Po základní charakteristice země budou PZI zanalyzovány z několika úhlů, dále se budeme věnovat politice indické vlády vůči PZI a nakonec dojde k nástinu některých příležitostí k dalšímu růstu přílivu zahraničního kapitálu.