Porovnání nástrojů pro integraci aplikací - Kmínek, Jiří; Chlapek, Dušan; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
V této diplomové práci se zabývám problematikou integrace aplikací. Hlavním cílem mé práce je porovnání jednotlivých integračních platforem největších prodejců na trhu, těmi jsou produkty firem Microsoft, IBM, Oracle a SAP. Tyto produkty porovnávám pomocí kritérií, která jsem si stanovil. Pro dosažení cílu používám vlastní zkušenosti s nástroji, které v této práci porovnávám. Tyto produkty porovnávám z hlediska obecného a technologického a v možnostech použití. Má práce by mohla sloužit jako zdroj pro rozhodnutí, kterou z integračních platforem je nejvhodnější použít. Dále důkladněji popisuji jednu z nich -- Microsoft Biztalk Server, u kterého uvádím jednoduchý příklad. Dalším cílem mé práce je shrnutí teorie o integraci aplikací, kde popisuji možnosti integrace od nejjednodušších až po nejsložitější řešení. Dalším cílem mé práce je vytvoření metodiky pro integraci aplikací v Biztalku Serveru, která bude nastiňovat konkrétní řešení a postupy v různých situacích. Tato metodika by mohla pomoci vývojářům a analytikům lépe navrhovat řešení a vyvarovat se zbytečným problémům.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses