Postavení EU na světovém trhu s cukrem - Reinbergr, Tomáš (2008)
Evropská unie byla od nepaměti důležitým hráčem na světovém trhu s cukrem. Z největšího světového importéra se po druhé světové válce stala, díky politice soběstačnosti, jedním z největsích světových exportérů. V roce 2006 byla kvůli neudržitelné situaci a prohranému panelu WTO zahájena reforma cukerního pořádku EU. Předkládaná práce mapuje postavení EU na světovém trhu před reformou, v jejím průběhu a zejména odhaduje, jaké bude postavení EU po skončení reformy.