Postavení EU na světovém trhu s cukrem - Reinbergr, Tomáš; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Evropská unie byla od nepaměti důležitým hráčem na světovém trhu s cukrem. Z největšího světového importéra se po druhé světové válce stala, díky politice soběstačnosti, jedním z největsích světových exportérů. V roce 2006 byla kvůli neudržitelné situaci a prohranému panelu WTO zahájena reforma cukerního pořádku EU. Předkládaná práce mapuje postavení EU na světovém trhu před reformou, v jejím průběhu a zejména odhaduje, jaké bude postavení EU po skončení reformy.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; obchod; zemědělství; cukr; diplomové práce; commerce; agriculture; sugar; master's theses