Komparativní analýza ekonomického vzestupu Číny a Indie od poloviny 90. let - De Castro, Tereza (2008)
Obsahem diplomové práce je srovnání Číny a Indie od poloviny 90. let a to nejen z ekonomického pohledu. Obě země jsou srovnávány z hlediska specifik daných zemí (geografické, politické, kulturní a lidských zdrojů), makroekonomických ukazatelů a jednotlivých sektorů ekonomik. Dále jsou charakterizovány úspory, investice, zahraniční obchod, PZI, infrastruktura a členství v mezinárodních organizacích či sdruženích. Krátce je také popsán možný budoucí vývoj, příležitosti pro zahraniční investice a spolupráci mezi zeměmi, ale i současné postavení Číny a Indie ve světě.