Komparativní analýza ekonomického vzestupu Číny a Indie od poloviny 90. let - De Castro, Tereza; Jakš, Jaroslav, 1937-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Obsahem diplomové práce je srovnání Číny a Indie od poloviny 90. let a to nejen z ekonomického pohledu. Obě země jsou srovnávány z hlediska specifik daných zemí (geografické, politické, kulturní a lidských zdrojů), makroekonomických ukazatelů a jednotlivých sektorů ekonomik. Dále jsou charakterizovány úspory, investice, zahraniční obchod, PZI, infrastruktura a členství v mezinárodních organizacích či sdruženích. Krátce je také popsán možný budoucí vývoj, příležitosti pro zahraniční investice a spolupráci mezi zeměmi, ale i současné postavení Číny a Indie ve světě.
Vedoucí práce: Jaroslav Jakš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Indie; Čína; diplomové práce; India; China; master's theses