Postavení Švýcarska vůči Evropské unii - Kubíčková, Dagmar; Částek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2008)
Úkolem této bakalářské práce je popsat vývoj bilaterálních vztahů mezi Švýcarskem a Evropské unie od poválečného období až do současnosti. Práce se zároveň zabývá postavením Švýcarska vůči Evropskému hospodářskému prostoru a Evropskému sdružení volného obchodu. Jádrem vztahů mezi Švýcarskem a Evropskou unií jsou bilaterální dohody - všechny důležité jsou v práci popsány. Dalším cílem je analýza procesních náležitostí bilaterálních smluv. Na konci jsou nastíněny možné budoucí perspektivy vývoje bilaterálních vztahů a shrnuty výhody i nevýhody potenciálního členství Švýcarska v Evropské unii.
Vedoucí práce: Michal Částek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Švýcarsko; bakalářské práce; Switzerland; bachelor's theses